Godt nyt for Porsche 919 Hybrid

7694_large_34447

Foto Porsche

Le Mans nærmer sig med hastige skridt, hurra, og dette års 24 timers løb bliver uden tvivl ekstra spændende, nu hvor Porsche er tilbage på banen med nye biler.

Den længe ventede debut for den nye Porsche 919 Hybrid kom på Silverstone i forrige uge, og det er den mest komplicerede racerbil som Porsche nogensinde har bygget.

Målet er selvfølgelig den prestigefyldte sejr i LMP1-klassen i årets Le Mans.

 7693_large_11671-1

I sæsonens første løb på Silverstone havde Porsche indsat to eksemplarer af den nye 919 Hybrid, den ene måtte dog udgå med tekniske problemer efter en time og 15 minutter.

Men søsterbilen med Mark Webber (Australien), Timo Bernhard (Tyskland) og Brendon Hartley (Schweiz) kom ind på tredjepladsen.

7695_large_40447

En dobbeltsejr blev det desuden også for den nye Porsche 911 RSR i sæsonens første løb i WEC-serien, Porsche Team Manthey, kørt af fabrikskørerne Marco Holzer (Tyskland), Frédéric Makowiecki (Frankrig) og Richard Lietz (Østrig), kunne på trods af vanskelige vejrforhold tage sejren i GTE-Pro klassen.

På andenpladsen kom den anden 911 RSR i løbet med Patrick Pilet (Frankrig), Joerg Bergmeister (Tyskland) og Nick Tandy (England).

Den nye 911 RSR har allerede vundet langdistanceløb som Daytona og Sebring i år, og er derfor favorit til gentage sidste års succes i dette års Le Mans.

Så selvom vi hepper på Jan Magnussen og Tom Kristensen, bliver det nu også smukt at følge konkurrenterne i 24 timer anden weekend i juni.

Author: Malene Raith

Share This Post On