Laber lille Limousine …

IMG_3928

Foto Malene Raith

”Vil du lige have en hurtig gennemgang?” Spørger den venlige Audi mand.

”Argh, jeg finder selv ud af det,” afviser jeg pænt og drejer radioen over på Radio 24Syv.

”Så kedelig er jeg nemlig,” forklarer jeg undskyldende, mens snakken vælter ud af højtalerne, og skuffelsen lyser ud af den stakkel mand, der ellers gerne ville have demonstreret B&O anlægget i den smukke Audi A3 Limousine.

IMG_4004

Lad mig slå det fast med det samme: Limousine betyder ikke kæmpe bil, champagnekøler mellem bagsæderne, krystalglas og chauffør med kasket.

Det er blot Audis betegnelse for Sedan, altså en vogn med separat bagagerum.

IMG_4009

Men champagnen sat til side, er der skam pænt meget komfort i Audi A3 Limousine.

Allerede da jeg startede vognen, gled displayet til infotaimentsystemet elegant og lydløst op af instrumentbordet, og min højre hånd ligger naturligt på drejeknappen i midten af konsollen, når jeg ikke lige har den på rattet.

IMG_3983

Det giver en let og ubesværet adgang til systemet, som simpelthen er for fristende til ikke at afprøve. Trods mit tidligere udsagn.

IMG_3975

Jeg dropper at være kedelig, får nemt og på ingen tid tilsluttet min iPhone via Bluetooth, og vupti, er voksensnak skiftet ud med Lars H.U.G.

Undskyld Audimand. For de højtalere er da bare for fantastiske!

14 styks for at være præcis, og det lyder spilleme lækkert.

IMG_3977

Jeg læner mig tilbage i det behagelige sæde til de gode toner af ”Natsværmer”, skubber lårstøtten frem under, tja, lårene, indstiller rattet, og er nu fuldstændig klar til at cruise en lang tur på motorvejen.

IMG_3997

Og det er bare en nydelse at sidde her og se landskabet flyde forbi, mens Audi A3 Limousine accelerer uanstrengt gennem de seks manuelle gear og elegant glider hen over asfalten.

En vogn, som er som skabt til at køre langt i.

IMG_3953

Brændstoføkonomien er da også meget pendlervenlig, og da jeg får for meget af den høje musik og slukker anlægget igen, lægger jeg for alvor mærke til, hvor stille her er i kabinen.

Det er som at få en dyne om ørerne. Ahh …

Og det selvom jeg kører en diesel. På motorvejen.

IMG_4010

Men jeg behøver ikke at nyde vognen alene. Selvfølgelig er der også plads til børn, selvom denne bil måske mere lugter af mellemleder kantine end skole madpakker.

Specielt den smarte låsefeature af bagdørene, er jeg fan af – det fandt jeg ud af, da jeg satte pilfingeren ind på bagsædet.

IMG_3968

For han var der straks, ham min søn med de lange fingre, men jeg skulle ikke ud af vognen og slå børnesikring til for at holde den lille bandit låst inde, men kunne blot gøre det manuelt i dørpanelet ved førersædet. Smart!

IMG_4026

Der er Isofix på bagsæderne, og min søn sad rigtig godt og fik tiden til at gå med af bikse med den aflåste dør.

Audi A3 Limousine er ikke bare indvendigt, men også udvendigt en smuk veldesignet vogn, tjek bare linjen fra forrude til bagrude – så elegant, og en bekræftelse for mig i, at sedan bare giver biler den bedste form.

IMG_3944

Den stabile, støjsvage og komfortable vogn var en fornøjelse at køre langt i på både lande- og motorvej, min magelige side blev topforkælet og lige pludselig var det som om, at limousine begrebet alligevel kom til sin ret.

For nok koster vognen måske ikke en, men jeg følte mig som en million bag rattet.

Læs med på onsdag, når jeg skifter til en Audi A3 Sportback …

IMG_4022

Audi A3 Limousine 2.0 TDI Ambition

Pris på denne kr. 496.410,-

Hestekræfter: 150

Topfart: 220 km/t

Kilometer på literen: 24,4

Audi A3 Limousine fås fra kr. 323.299,-

 

Author: Malene Raith

Share This Post On