Take my breath away …

IMG_5733

Foto Malene Raith og Sara Ravid

”Ikke dreje endnu, ikke dreje endnu, du skal først dreje dér …” Min co-driver slipper rattet og tillader mig langt om længe at dreje ind i kurven. Meget senere end jeg selv ville have gjort.

Men som jeg fortsætter gennem svinget, er der noget, der falder på plads, og pludselig er det som om, at englene begynder at synge.

Sara Ravid-Jaguar F-Type-140411-314

Jeg befinder mig bag rattet på den nye Jaguar F-TYPE S Coupé, som Jaguar har inviteret den danske motorpresse til premiere på i Arlanda lige udenfor Stockholm.

Og selvom vejret er typisk svensk (for vejret kan jo ikke være dansk i Sverige) gråt i gråt forår, er det umuligt at være morgensur denne formiddag, som starter super komfortabelt i en anden type vogne: Jaguar XF.

IMG_5730

De luksuriøse vogne er, ifølge Jaguar, meget populære firmabiler, og dagens udvalg spænder mellem en Jaguar XF 2.2 i4 diesel med 200 hestekræfter og en pris fra 825.000 kroner, og en Jaguar XF 3.0 V6 AWD med 340 hestekræfter som starter ved 1.025.000 kroner.

IMG_5718

Og komforten mærkes da også straks, som jeg placerer min regnvåde bagdel på det bløde læder i den lune kabine med nøddetræ og sætter i Drive. Ahh …

Vi skal teste de forskellige biler på en bane med kegler, hvor vi skal lave slalom, fuldt stop, køre i ring og lave undvigemanøvrer.

IMG_5678

Piece of cake, synes jeg, og slapper mere og mere af bag rattet. De behagelige vogne kan klare rigtig meget, manøvrerer let og ligger sikkert på banen selv i det våde glatte føre.

IMG_5675

Specielt Jaguar XF 3.0 med træk på alle fire hjul imponerer mig med sin selvsikkerhed, der desværre smitter lidt for meget af på chaufføren, som ender med at vælte den halve keglebane i et lidt for kækt forsøg på slalom.

Nå. Jeg kan altså ikke gå på vandet alligevel.

Men tingene tager for alvor en ny drejning, da jeg prøver banen i en Jaguar F-TYPE Convertible.

IMG_5683

Nok er sædet pludselig stramt, rattet ligeså, bagsæderne er væk, og himlen med al dens vand står åben over hovedet på mig. Men det er ikke det, der er det vilde.

Næh, det er den power, der gemmer sig under den røde motorhjelm. Allerede da jeg træder på speederen kommer reaktionen fra vognen prompte.

For nu er det pludselig 380 hestekræfter, jeg slipper løs med min støvlesnude, og vognen slår lidt ud med bagenden på den våde asfalt, så jeg drifter ned ad bakken, inden jeg får rettet ind og flyver ud ad langsiden.

Sara Ravid-Jaguar F-Type-140411-54

Wouww! Vandet fra himlen flyver hen over bilen, og jeg lægger slet ikke mærke til den slags detaljer længere.

Den er så levende, den her bil, og kræver, at jeg også er det, jeg skal koncentrere mig fuldt ud, og det er slut med at tage selfies bag rattet og hyggesludre med mig selv, som jeg kunne i Jaguar XF.

IMG_5743IMG_5744

I Jaguar F-TYPE handler det 100 procent om at køre bil. Og det er sjovt på den åndeløse måde.

Men det blev sjovere endnu. For på banen ved siden af ventede de andre F-TYPER med kækt løftede spoilere.

IMG_5722

Jaguar F-TYPE S Coupé med 380 hestekræfter og F-TYPE R Coupé med 550. Hestekræfter.

Læs det lige igen: 550 hestekræfter!

IMG_5741

For nu skal det handle om rigtig banekørsel.

Som i høj fart og idealkurve. Nej, nej, ikke bryst – talje – hofte, men den ideelle kurve gennem et sving. Også kaldt Apex.

Sara Ravid-Jaguar F-Type-140411-591

Ikke, at det er så vigtigt i hverdagen med job, ægteskab og skoletasker, men ønsker man sig en stram lille sportsvogn, som man kan have lidt sjovt med, er det en anden sag.

Og lad mig afsløre det med det samme: Jaguar F-TYPE Coupé leverer varen.

IMG_5673

Flot brændsstofforbrug …? Bare rolig, det giver ingen mening, det er jo på svensk …

Jeg er hurtigt fortrolig med den smukke vogn, der accelererer lynhurtigt med det mest flabede dybe brøl, styrer let gennem chikaner, og efterlader mig med en brændende lyst til at lige at gøre det lidt bedre.

IMG_5704

”Du skal holde op med at dreje ind i kurven så tidligt,” lyder det fra min super erfarne co-driver, der lægger hånden på rattet. Han er træt af at sige det igen og igen, og tager derfor handling.

IMG_5747

Og efter et par omganges træning, er det, at det sker.

Jeg gør, som han siger, rammer idealkurven, og pludselig bliver hele oplevelsen fyldt med englesang.

Det er fantastisk!

Sara Ravid-Jaguar F-Type-140411-309

Jaguar F-TYPE er en gedigen sportsvogn, en slags mini-superbil, skabt til folk, der ikke bare kan lide stil, smukt design og hestekræfter, men også værdsætter gode køreegenskaber og maximal køreglæde.

Det kan godt være, at det var en flyvemaskine, der senere på dagen fløj os hjem fra Sverige. Men det var ikke den, der bragte mig nærmere himlen den regnvåde dag i april.

Se min lille film fra turen her:

Rigtig god weekend!

Author: Malene Raith

Share This Post On