Racerbil i snevejr? Ja tak!

IMG_2938

Foto Malene Raith

”Sådan, så kan du køre i ring og sidelæns …” smiler den flinke Toyotamand, og slår sikkerhedsudstyret fra.

”Sejt!” nikker jeg, vinker kækt og slår det hele til igen, som han forsvinder ind på værkstedet. Man er vel en kylling.

IMG_2867

For det er en blanding af jubel og skræk, der går gennem mig, da jeg kaster første blik på den potente røde lømmel Toyota GT86.

Vejrudsigten har lovet sne, og det gør mig lidt utryg, når jeg skal sidde bag rattet på en livlig racerbil, men det har Toyotamanden forsikret mig om, ikke er noget problem med vinterdæk på vognen.

IMG_2922

Jeg trykker start og kører forsigtigt og forventningsfuld af sted mod motorvejen.

Manglen på knapper og gadgets i instrumentbordet, bekræfter mig i, at det er noget helt andet, der er i centrum i den her bistert udseende vogn, end musik, rummelighed og familiehygge.

IMG_2838

Men det til trods kører jeg af uforklarlige grunde vognen som en bedstemor. Allerede på vej ud på motorvejen skifter jeg til 6. gear, så da jeg trykker speederen i bund, sker der til min overraskelse ikke så meget.

Hva’ba?

Ok, Vakse Viggo. Måske jeg skulle køre vognen, som det er meningen, den skal køres …

IMG_2857

Jeg sætter i 4. gear. Og SÅ starter festen!

For med Toyota GT 86 er det meningen, at man skal give den fuld gas i hvert gear, inden man skifter. De mange omdrejninger lyder nemlig, modsat i en lille vogn, som sød buldrende musik, og jeg synger med som min krop øjeblikkeligt bliver fyldt med glæde, da raketten fyres af.

IMG_2878

Bilen ligger stabilt på vejen, den manøvrer elegant og let, og jeg sidder super godt i det stramme sportssæde. Undervognen er hård, men ikke for meget, jeg er ikke i fare for hjernerystelse på de lappede københavnske veje.

Men da jeg drejer fra motorvejen, finder jeg ud af, at det ikke er bilens evne til høj fart på lige stræk, der er det aller sjoveste i en Toyota GT 86 – det vender jeg tilbage til.

For det er ikke rigtig begyndt at sne endnu, da jeg ved et venstresving på Strandvejen kommer til at drifte om hjørnet (køre sidelæns) i stedet for at dreje.

IMG_2898

De udstødningsrør er nemlig ikke kun til pynt, det er seriøs business at køre GT86, jeg får let rettet op og kører grinende videre. Sejt!

Men som mørket falder på og frosten og snevejret tager til, er jeg nødt til at teste det ordentligt. Ellers ender det med, at jeg slet ikke tør.

IMG_2845

Bister bil i bistert vejr!

”Bare på beløbet,” siger jeg op til manden og føler pludselig, at jeg ser verden i børneperspektiv. Heldigt at jeg har lange arme, for ellers ville jeg slet ikke kunne nå Dankortautomaten i McDrive fra den lave vogn.

Når man nu er her, kan man jo ligeså godt tanke kaffe, men det er den tomme parkeringsplads omme bagved, jeg er kommet for.

Med kaffen surret godt fast, kører jeg for fuld fart frem gennem sne og sjap og bremser så hårdt op. Bilen står fint fast. Også da jeg gør det med lidt mere fart og lidt mere.

Til sidst trækker jeg også lige håndbremsen. Fordi det er sjov. He, he, he …

IMG_2958

Manden havde ret. Snevejr er ikke et større problem i denne her bil end i alle andre. Det er tværtimod vildt sjovt i de rette rammer. Om end denne vogn ikke behøver sne for at lave donuts (dreje en omgang).

Toyota GT86 er en ærlig bil, der ikke lyver om, at den har en eneste mission i tilværelsen.

Og den leverer varen fuldt ud – læs med på fredag!

 

Author: Malene Raith

Share This Post On