Skarpt og enkelt design

IMG_2607

Foto Malene Raith

”Ah, bonjour!” Jeg lænede mig tilbage med et gensynets smil på læberne. For jeg havde jo faktisk mødt den nye Peugeot 308 til både lanceringen og ved finalen til Årets Bil 2014 i efteråret, men alligevel havde jeg lige glemt det.

Interiørets skarpe enkle design, der er en sand fryd for øjet.

IMG_2676

Instrumentbordet, der kaldes for i-Cockpit, er skåret helt ind til benet, de fleste funktionsknapper er lagt ind i touchskærmen, og det hele forenklet efter less is more princippet. Noget, jeg ville forvente at finde i meget dyrere biler. Gedigent, lækkert og imponerende i en vogn i dette prisleje.

Peugeot 308 har da også lige vundet ”Prisen for årets smukkeste interiør” ved ”Festival Automobile International” foran blandt andet BMW 4 Serie Coupe og Mercedes CLA.

Men ud over at interiøret er smukt at sidde og nyde bag rattet, så er brugervenligheden faktisk også i top.

IMG_2549

Instrumentbordets og touchskærmens funktioner er helt logisk bygget op, og i øvrigt lavet på en måde, der skal holde chaufførens fokus på kørslen, når vognen er i fart.

IMG_2559

En anden laber designet genstand i kabinen er gearknoppen i aluminium.

Smart ser den ud, passer perfekt til vognen, men er, pardon Peugeot, også temmelig kold at håndtere i de kølige vintermåneder. Selv hvis man forsøger at skifte gear med blot to fingre.

Men man kan jo bare tage handsker på, eller er man ferm til håndarbejde, strikke en fiks lille uldhætte til den. Kun fantasien sætter grænser.

Er man derimod, som jeg, tilhænger af forkert påklædning, lader man naturligvis det smukke design komme i forreste række og lever fint med frosne fingre, mens man venter på foråret. Og varmen i kabinen.

IMG_2554

Jeg sidder rigtig godt bag multifunktionsrattet i læder, og mærker varmen fra sædet tø mine kolde lår op. Det er bare superskønt at have i sin vogn om vinteren, og når man alligevel holder stille, kan man jo varme fingrene her.

IMG_2564

Denne her udgave af Peugeot 308, Active, startes med nøgle, men det vender jeg tilbage til.

IMG_2603

Sønnen var glad, da han blev smækket ind i sit barnesæde, her er god plads – også til voksne, der sidder glimrende på bagsæderne.

Bagagerummet har rigelig med plads til indkøbene til den almindelige familie, samt til dem med et utroligt forbrug af toiletpapir.

IMG_2688

Der er selvfølgelig også tænkt bredt i målgruppen for Peugeot 308.

Den passer som lige nævnt til den almindelige danske familie, der vil have plads til et par børn og en praktisk hverdag, men med sit skarpe design appellerer den desuden også til singler med plads i fritiden, livsnydere, der køber bilen til dem selv.

For udseendet og køreglæden.

IMG_2580

Og det kan såmænd være både mænd og kvinder, for bilens indre som ydre linjer er hverken feminine eller maskuline, men for alle, der kan lide cool fransk design og værdsætter den særlige franske sans for hightech.

Og så er der lige køreglæden. Uhlala … læs med om den på fredag, hvor jeg hopper i en diesel og opgraderer til Peugeots 308s topmodel.

IMG_2544

Peugeot 308 Active 1.6 THP

Pris kr. 254.990,-

Hestekræfter: 125

Topfart: 202 km/t

Kilometer på literen: 17,9 v. blandet kørsel

Se også denne lille film: 308_interieor, hvor designchef Gilles Vidal fortæller lidt om Peugeot 308 og i-Cockpit (lyder i øvrigt fælt godt, når det udtales af en franskmand)

Author: Malene Raith

Share This Post On