Cowboyder og indianer er tilbage

Der er forår i luften.

Nårh ja, det kan godt være, at den kolde vind stadig river lidt i snudetøjet, men når man bliver inviteret til pressemøde i anledning af, at Jeep vender tilbage på det danske marked med to firehjulstrækkere, så vejrer jeg altså morgenluft. Spæd optimisme om man vil.

IMG_3105

For der er bare ikke meget mikrobil over cowboyderen Jeep Wrangler og den store indianer Jeep Grand Cherokee.

De er store, fulde at lækkert udstyr og kan køre gennem næsten alt.

Det amerikanske firehjulstrækker ikon går helt tilbage til 1941, hvor det militære køretøj, ifølge en af teorierne, gik under betegnelsen GP, “General Purpose,” der i daglig tale lyder som Jeep.

Den originale Jeep blev efter Anden Verdenskrig kaldt Freds-Jeep’en, der kunne hjælpe både brandvæsen, skovbrug, industri, militær og politi, og “den lille vogn, der var med til at bryde Europas lænker,” udråbt til ægte helt.

IMG_3098

Siden er der løbet meget vand under broen, og i 2010 blev bilerne trukket ud af det finanskrise ramte danske marked og den sidste Jeep officielt solgt i Danmark.

Men nu, efter flere år, hvor danskerne i den grad har downsized, er tiden oprunden på ny til at lade de små sko stå. Og iføre sig de store.

For Jeep er tilbage.

Den ene af de to amerikanske biler, der på ny krydser den danske grænse, er cowboyderen Jeep Wrangler.

IMG_3101

Principielt er vognen den samme, som den originale, et oplagt trækdyr, der skal arbejde og måske også fornøje i sand, i skoven og aktuelt: i sneen, men forvent ikke at det bliver på landevejen med fart og komfort.

Firedørs udgaven 2.8 4cyl. Sahara Unlimited koster kroner 750.000,-

Se den lille teaser med fodbold her: nothing-can-stop-them-juventus

IMG_3108

Den store indianer, Jeep Grand Cherokee, er en anden snak. For det er en mere komfortabel oplevelse at køre gennem mudder, sten og sne i denne terrængående vogn.

Vognen fik et facelift sidste år, køreegenskaberne, interiøret og benzinøkonomien er blevet forbedret, og selv den billigste udgave er spækket med udstyr såsom opvarmet rat, regnsensor, fartpilot, 8.4 tommer touchskærm, m.m., og kommer med en 8 trins automatisk ZF gearkasse.

Dyreste udgave har desuden radar, nøddetræ, panorama soltag, kromdetaljer, store fælge m.m.

Jeep Grand Cherokee 3.0 V6 Multijet Aut. Limited udgaven koster kr. 1.098.000,-

Jeep Grand Cherokee 3.0 V6 Multijet Aut. Summit koster kr. 1.330.000,-

Se Grand Cherokee teaseren her: jeep-grand-cherokee-fascination

IMG_3114

Så er du træt af at sidde fast i sneen i din lille bil, kan du allerede nu supersize din vogn med en Jeep, der er kørt ind hos forhandlerne.

Jeg hopper snarest bag rattet på dem begge og vender tilbage med meget mere Jeep i løbet af foråret.

Author: Malene Raith

Share This Post On