Lille bil, stor fornøjelse …

IMG_1224

Foto Malene Raith

”Bim, bam, busse … jeg er en haletusse.” Jeg kigger overrasket på den lille radio. Hvor sjovt! De spiller simpelthen Albertes børnesange i radioen på Sardinien?!

Tanken når kun lige at skyde gennem min hjerne, inden virkeligheden går op for mig. Jeg har jo sat min iPhone til opladning i vognen, og den fikse lille bil har naturligvis benyttet lejligheden til at afspille min playliste. Smart.

IMG_1186

Hyundai. Hjåndai. Man skal lige øve sig lidt, men så er det også nemt nok. Navnet. Men bilen, den nye Hyundai i10, som jeg er blevet inviteret til at testkøre på den italienske ø Sardinien, er til gengæld lige så let at gå til, som dens modelnavn er at stave til.

”Hvilken farve kunne du tænke dig?” Jeg kigger straks efter på tavlen, om en af de flotte orange vogne skulle være ledig, men får så at vide, at der kun er grå tilbage.

IMG_1174

Der pudses og poleres …

“Så napper jeg den der …”

Babyelephant & orange hedder farvekombinationen helt nøjagtigt.

Jeg begiver mig videre ud på parkeringspladsen, hvor de små testbiler holder side om side, og finder min vogn. Skinnende og nypoleret.

Farven er umiddelbart lidt anonym, men så åbner jeg døren og bliver straks i godt humør. For hvad der mangler af kolorit på ydersiden, rådes der rigeligt bod på i interiøret, der både er frisk og pænt.

IMG_1184

Ah, herligt befriende med muligheder for farvemiks til at sætte kulør på tilværelsen, instrumentbordet bliver sjovere at betjene og sæderne mere indbydende. Godt gået for en bil i det her prisleje.

IMG_1194

Jeg sætter mig ind og trykker start, der er rigelig plads herinde, og jeg sidder godt, som jeg ruller ud i trafikken på den smukke ø.

Ikke, at der er meget trafik. Vi er udenfor sæsonen, de ellers så travle badebyer er gået i dvale og mange butikker lukket ned. Der er en lille smule Overlook Hotel over det, men til gengæld er vejene åbne og lige til at indtage. Perfekt.

IMG_1229

Op og ned ad bakker går det, vi overhaler da også en vogn eller to, mens i10 og jeg jager solnedgangen på den anden side af øen. Vi gør også et par stop undervejs, for det er jo en fornøjelse med en lille bil, der kan klemmes ind allevegne, og en god mulighed for mig at nyde udsigten og designet på det lille glade transportmiddel.

Og den er rigtig pæn i alle vinkler. Der er tænkt over både ydre og indre design, funktionaliteten er i top, og af en bil i det her prisleje, har den masser af selvværd. Lille og sød at se på, men stor og værdig at sidde i. En fornøjelse at lære at kende.

IMG_1164

At Hyundai mener det alvorligt, er der vist ingen tvivl om. På hotellet står et ganske andet bæst udstillet, rallybilen Hyundai i20 WRC, der deltager i World Rally Championship i 2014. Bare for at vise os lidt mere af det, de kan.

Og derfor kan vi lige så godt begynde at øve os på navnet. Hjåndai. For det koreanske bilmærke har bidt sig fast i markedet, og med det, de præsenterer nu, kommer de ikke til at give slip foreløbig.

Læs meget mere om det og den nye i10 på fredag

Author: Malene Raith

Share This Post On