Fart over flyvestationen, 308 er landet

Foto: Peugeot

”Næh?! Det var da der, Lille Per var på dyrskue!” udbryder kollegaen pludselig og ser ud til at vågne lidt op. Det selvom vi befinder os i en bil, der ræser over stok og sten. Med ham bag rattet.

”Hvad skal vi sige om bilen?” spørger den anden.

”Tja, den her runde ting fungerer da meget godt,” svarer manden bag rattet eftertænksomt.

Den tørre humor til trods ser kollegerne faktisk helt tilfredse ud.

Og med god grund. Vi er nemlig til lancering og prøvekørsel af den nye Peugeot 308, der faktisk er et ganske veldesignet stykke køretøj.

Peugeot308_10okt2013_131

Lanceringen foregik i en stor hangar på den tidligere Flyvestation Værløse, der i dag er lavet om til en såkaldt filmstation, under sloganet: ”Design – less is more”.

Peugeot308_10okt2013_005

Jeg anede faktisk ikke, hvad jeg kunne forvente. Snak om design naturligvis, den var ligesom givet på forhånd, men discodans ville det nok ikke blive til. Vi blev alle inviteret hen på stolene, der befandt sig på en rund scene midt i hangaren. De store bannere med skitser af bilens design, bekræftede, hvad det hele skulle handle om. Eller gjorde de?

Peugeot308_10okt2013_008

For det der efterfølgende skete, var jeg slet ikke forberedt på. Da alle havde sat sig, blev lyset slukket, og den lille scene, hvor vi sad, begyndte pludselig at dreje væk fra designskitserne og hen mod en kulsort væg.

Jean Michel Jarre flød ud af højtalerne, og med et blev mørket brudt, syv par forlygter kiggede tilbage på os.

Peugeot308_10okt2013_029

En efter en kørte de nye Peugeot 308 frem, lysshow begyndte at blinke, og mens scenen på ny drejede rundt, dansede bilerne omkring os og gjorde sig til med blinklys, bremselys og andet bling bling. Et cool bilshow så flot håndteret, at der hverken blev snittet sidespejle eller bulet bagender.

Peugeot308_10okt2013_040

Bilerne parkerede med fronten mod os alle, Hanne Langsig Sørensen, pressechef for Peugeot Danmark, bød velkommen, og fortalte os lidt om den nye Peugeot 308. For eksempel er den blevet mere aerodynamisk, har et 22 procent lavere brændstofforbrug, og så har den tabt 140 kilo! (min bagdel vil gerne vide hvordan)

Hun forklarede desuden, at målgruppen er unge par, familier, modne singler og modne par, hvor børnene er flyttet hjemmefra. Altså pretty much alle med et kørekort.

Bagefter overtog Erwin Museur, der er ansvarlig for det stilrene interiørdesign: less is more. Han forklarede blandt andet, at målet var et effektivt interiør, der ligesom vognens ydre linjer, var rent, simpelt og funktionelt, så man kunne fokusere på sin kørsel og ikke sidde og rode efter knapper. Den slags er jeg fan af.

IMG_1154

De pæne velklædte herrer, der tidligere håndterede bilerne rundt om os så smukt, satte sig til rette bag rattet i bilerne igen og tilbød nu køreture rundt på området.

Jeg valgte altså at hoppe i vognen med motorkollegerne i stedet. Og Lille Per. Fordi de er sjove. Og vi blev hurtigt enige om, at vi godt kan lide interiøret enkelt og rent, og generelt er positive.

Men al det vender jeg tilbage til, når jeg tester bilen på et senere tidspunkt. Indtil da kan du se bilen og det flotte bilshow fra Værløse her: Peugeot 308 Lancering

Peugeot 308 er landet i god stil, der er Danmarks premiere i weekenden. Rigtig god fornøjelse!

Husk: at du kan følge pret-a-partir.dk via Bloglovin, RSS, FB, Twitter, og på Instagram

Author: Malene Raith

Share This Post On