Mariehønen Evigglad

 

IMG_9030

Foto: Malene Raith og Fiat

Det er blevet tid til konklusionen på denne uges bil: Fiat 500C S TwinAir 85hk Turbo

S står for Sport. Som i Sportsudgave. Ja, jeg spurgte nemlig. Dumme spørgsmål er helt ufrivilligt en del af mig, har altid været det, så jeg kan lige så godt indrømme det. Og som regel, understreget som regel, gælder de samme betegnelser for alle bilmærker.

C står så for Cabriolet. Jeg spurgte ikke. Jeg ville gerne, men turde ikke, da jeg fik vognen udleveret. Kom heldigvis selv i tanke om det på vej hjem. Bum. Lektion slut.

IMG_9173

Jeg kunne rigtig godt lide denne bil. Her følges det ydre smukt med det indre, hele vejen ind i motoren.

Den flabede larm, når man giver den gas i de små gear, den hyggelige lyd fra blinkerne, det åbne tag, det gennemdesignede interiør med røde syninger på sort læder, rød gearknop og rappe gemyt (nogen ville kalde det en turbo), der gør, at man kan komme hurtigt af sted, når der bliver grønt. Al sammen noget, man kalder køreglæde.

Bilen er som et fikst lille spadseresæt, smart at tage på, når man ikke skal pløje marker, og med sin måske-kørte-min-bedstemor-også-Fiat-og-retro-er-fedt coolness havde jeg ikke det mindste imod at blive set i den. Tværtimod. Og hornet sørgede for, at jeg ikke blev overset.

IMG_9049

Kun en ting generede mig. Det er i småtings afdelingen og måske bare mig, der har en ivrig højre hånd. Men det hændte mere end en gang, at jeg hev i håndtaget, der regulerer sædet, i stedet for håndbremsen. De er lige ved siden af hinanden.

Prisen er selvfølgelig også noget høj, for denne lille, omend spækket med lækkert udstyr, vogn, og de fåes da også billigere med mindre udstyr. Men det er her, at de dejlige leasing tilbud kommer ind i billedet.

Kort fortalt: Når man leaser en bil lægger man et engangsbeløb, som man aldrig ser mere. For en 500 C S uden ekstraudstyr er beløbet 15.000 kr. Herefter binder man sig for 36 måneder, hvor man betaler kr. 2.595 om måneden. Det er inklusiv service på bilen, og giver faktisk et års garanti mere på bilen end de lovpligtige 2 år. I perioden på de 36 måneder må man heller ikke køre mere end 45.000 kilometer i bilen, hvilket nok yderligere medvirker til at gøre bilen til en bybil til mindre ture og ikke en typisk pendlerbil.

Forsikring af bilen skal man selv forhandle med sit forsikringsselskab, vægtafgift betaler man også selv, hvilket man lige skal huske at lægge oven i de månedlige udgifter.

SPORT_266X365

Og så er det ellers bare taget ned og vind i håret. Fiat 500 C er en munter lille livsnyder, en herlig moderne fortolkning af Mariehønen, og så kan man jo kun være Evigglad.

PS. Jeg huskede i øvrigt at sætte håret op, da jeg kørte vognen tilbage til værkstedet, men …

IMG_2106

Lidt fakta om vognen jeg kørte i: Fiat 500C S TwinAir 85 Turbo

Farve: Ice Blue (ja, det hedder den altså, jeg ved ikke hvorfor.)

Den har 7 airbags og fået 5 stjerner ud af 5 hos NCAP. Altså en godkendt sikker vogn.

Tophastighed: 173 km/t

Hestekræfter: 85

Km literen: 25 med ECO knappen trykket ind.

Pris på lige præcis denne vogn er kr. 229.990 eksklusiv levering.

Prisen indeholder for knap kr. 50.000 ekstraudstyr i form af Xenon lygter, læderindtræk, lydanlæg, speciallak og klimaanlæg, som man altså kan fravælge.

Author: Malene Raith

Share This Post On