Hvem er jeg så, jeg som kører Fiat 500 C?

70s_266X365

Foto: Fiat og Malene Raith

 

Da jeg var lille, kørte den gamle Fiat 500, kaldet Mariehønen, rundt på gaderne. Altså, når der ikke lige var bilfri søndag. Dengang kunne der sagtens sidde en gammel mand med sur cerut bag rattet. Det kan der ikke mere.

Som reklamen signalerer er bilen ung og frisk, der er plads til alt det, du behøver på kollegie værelset eller til strandturen. Desværre sørger de danske bilafgifter for, at de helt unge ikke har råd til den.

I Danmark er det derfor mere de unge over 30 med job og ejerbolig, der kører Fiat 500. De kan være singler, fraskilte eller have store børn. Den her bil er mere Prada end camping habit, og ikke en typisk bil til børnefamilien, da det er en to-dørs. Det sagt, så sidder sønnen faktisk fint på bagsædet. Altså efter jeg har bugseret børnesædet på plads via det åbne tag. Der er dog ISOFIX beslag på bagsæderne.

IMG_9097

Men så snart børnene bliver ældre, vil de elske at låne mors vogn. For det er mest mors vogn. Bilen har kvindetække fordi den er lille med mange muligheder for farvevalg og gadgets til både ydre, indre og top, den har baksensor, er let at manøvrere rundt i trafikken med, og min favorit: Den har et horn, der ikke mangler selvtillid. Båååt! Sådan, så kan man lære, at køre ind foran mig! Måske er det formen, måske er det størrelsen, men var det ikke for de favorable leasing tilbud, der er på Fiat 500, tror jeg ikke, at der ville sidde så mange mænd bag rattet i en, som der gør i dag. Undtaget mænd fra reklamebranchen. De vil have alt, der er ungt.

IMG_9035

Fiat 500 er en typisk bybil. Ikke mindst fordi den er let at parkere. Den er fin nok på motorvejen, men kommer bedst til sin ret som en fiks lille vogn, man klarer sine indkøb med, skærer hjørner i og tager private ture i, hvad enten det er til og fra arbejde, strandture eller frokoster med veninderne. Det er ikke den typiske arbejdshest og ikke en praktisk børnecontainer. Også selvom jeg faktisk blev overrasket over hvor meget plads, der alligevel var i bagagerummet. 3 fulde Nettoposer, et overforbrug af toiletpapir, lidt godt til halsen og kønt til haven. Voila, fin plads til mine mandagsindkøb til en familie på tre.

IMG_9019

Bilens design detaljer er også værd at glædes over. Det indre dørhåndtag er ren retro, speedometeret ligeså, dog i en elektronisk opgradering, let og simpelt, og gearknoppen lækker.

IMG_9073

Alt i alt en frisk designervogn til de unge, af sind, med et job som kun kræver smart tøj, en let taske eller et indkøbsnet.

Og selvfølgelig er der god plads til min Coffee to go.

IMG_9235

 

I morgen handler det om de nyeste must have solbriller, der unægtelig er en del af at køre åben vogn, og senere kommer konklusionen på Fiat 500 C …

Author: Malene Raith

Share This Post On